Pegasus i frit fald nr.15 i Dave Robicheaux-serien af James Lee Burke

A History of Violence
’Jeg så hans læber flække ind mod tænderne og chok’et fra slaget stige op i hans øjne. Jeg trampede på hans mund igen, på samme sted og i samme vinkel og skadede ham endnu mere alvorligt. Så ramte jeg ham over næsen og så noget, der ikke kunne erstattes, forsvinde fra hans øjne og ansigt.
Men den djævel, jeg havde prøvet på at uddrive ved at gifte mig med en kvinde af fred, herskede stadig over min sjæl.
 Jeg så lokalet forvrænges, og ansigterne på alle omkring mig forvandles til græske masker, og jeg hørte en lyd i ørerne som panservognes stållarvefødder, der maser sig frem over et land, der ikke kender tilgivelse.
Jeg hørte folk skrige og vidste ikke, om deres stemmer kom fra min søvn, eller om min egne gerninger havde forvandlet mig til noget, der vakte rædsel og medlidenhed i mine medmenneskers øjne.’
Fortidens fortrydelser
Manden med en fortid uden ende, Dave Robicheaux, indhentes nok engang af spøgelser fra fortiden, da en ung smuk kvinde med et tvivlsomt renomme ved navn Trish Klein pludselig dukker op på radarskærmen.
 For mere end tyve år siden var hendes far Dallas Klein en god ven af Dave Robicheaux. Men Dallas holdt sig grundet spillegæld nogle slette bekendtskaber – og det kostede ham livet. Efter et bankrøveri blev han likvideret med iskold hån og brandvarmt bly. Dave overværede magtesløst hændelsen. Han kunne intet stille op, da han var æskestiv – slavebundet som han dengang var af djævelens bryg.  
Smagen af fortrydelsens bitre frugt bliver genvakt af Trish Kleins opdukken. Og Dave er temmelig overbevist om, at Trish er i byen for at hævne mordet på sin far.
Øje for øje
Pilen peger tilsyneladende på den efterhånden aldrende mafioso, Whitey Bruxal, en rigtig skidt karl, hvis modbydelige og hensynsløse højre hånd, Lefty Raguza, kommer særdeles tæt ind på livet af Dave og hans familie – og når det sker, så ved vi nok, hvem der ser rødt, og hvem der på mindre end et splitsekund kan krænge humanismens tynde ham af sig for at blive et med det rødglødende hævnende raseri.
Samtidig med disse begivenheder bygger orkanen Katrina sig faretruende op ude i den mexicanske golf med varsler om syndflod, død og hærgen ...
Pegasus i frit fald er en herlig poetisk velskrevet mørk, dramatisk og dyster fortælling om en voldelig og korrupt verden med den blodbestænkte og sammenbidte ridder Robicheaux i orkanens og fortællingens centrum. 
Fortsættelse følger …  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...